Få bukt med tidstyvene

10 % av tiden i telefonmøter går til spille på grunn av tekniske problemer. Brukervennlig konferanseutstyr fra Jabra åpner for mer effektive møter. 

En tredjedel av telefonmøtene på norske arbeidsplasser er i gjennomsnitt 3,4 minutter forsinket på grunn av tekniske problemer. Det går ut over produktiviteten – og til syvende og sist bunnlinja til bedriften.

Det er Jabra, den danske produsenten av innovative headset- og speakerphoneløsninger, som i samarbeid med Lindberg International har utarbeidet rapporten som belyser hvor mye vi blir forstyrret og avbrutt i løpet av en arbeidsdag.

Utdatert teknologi stjeler tid
Jabra vet mye om hva som skaper effektive kontormiljøer. Mange møteromsløsninger er ikke tilpasset dagens bruk av smarttelefoner, nettbrett og PC-er, sier Bjørn Ekner, ‎Sr. Director Global Product Marketing hos Jabra.

– Teknologi som ikke er up-to-date koster norske virksomheter utallige timer og store beløp på grunn av forstyrrelser og forsinkelser. Ressurser som heller burde vært brukt på verdiskaping.

Jabra Speak 810 er et eksempel på en brukervennlig speakerphone som sørger for kvalitetslyd i telefonkonferansene.

Åpent landskap går ut over produktiviteten
Det er ikke bare trøbbel i telefonmøtene som forstyrrer produktiviteten. Også kontormiljøene er en utfordring for mange. I undersøkelsen svarer 41 % av de sitter i åpent landskap. Samtidig svarer 42 % at åpent landskap er den minst produktive kontorløsningen, og 54 % forstyrres av støy. Problemet kan langt på vei løses med bedre teknologi, framholder Jabra, og viser til headsets med active noice cancelling, slik at man enkelt kan utestenge støy.

– Vår erfaring er at innovativ teknologi kan gjøre det lettere å konsentrere seg i åpne kontorlandskap. Selv om investering i gode headset er en utgift i første omgang, vil det tjenes inn raskere enn man tror. Det handler om å investere i en mer produktiv arbeidskultur, sier Bjørn Ekner.

  • Norske kontoransatte deltar i gjennomsnitt i 4,9 telefonkonferanser hver uke
  • Telefonkonferansene varer i gjennomsnitt 40,3 minutter og 34 % av oppringingene er i gjennomsnitt 3,4 minutter forsinket
  • 41 % av norske kontoransatte sitter i åpent kontorlandskap er den minst produktive løsningen
  • 27 % mener at møter reduserer deres personlige produktivitet
  • Undersøkelsen hadde 2449 respondenter globalt. 148 av disse var norske.

Er dette interessant for din bedrift? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat: Finn ditt bedriftssenter