Kolleger som bråker? Mål lydnivået!

Åpne kontorlandskap gjør det lettere å samarbeide med kollegene. Baksiden av medaljen er støynivået. 35 % gir uttrykk for at de blir forstyrret av kollegene rundt seg. Hva kan man gjøre med dette?

Støy kan være veldig forstyrrende når man skal konsentrere seg om en oppgave. Likevel nøler mange med å be en kollega om å dempe seg. I stedet aksepterer de forholdene og prøver å leve med problemet. Et frustrerende dilemma.

Nå kan støynivået måles
En ny enhet fra Jabra kan skape bevissthet rundt problemet. Jabra Noise Guide måler støynivået i kontorlandskapet og gjør medarbeiderne oppmerksomme på hvilken effekt støy har på produktiviteten. Et rødt signal lyser når støynivået overstiger en fastlagt grense. Grønt lys betyr at lydnivået er akseptabelt. Oransje lys antyder at man må dempe seg.

På denne måten blir alle oppmerksomme på problemet, og støyende medarbeidere får et hint om å ta hensyn til kollegene rundt seg. Resultat: Bedre arbeidsmiljø.

Støynivået måles over en periode på inntil tre måneder. Slik kan problemområder på kontoret identifiseres og overvåkes. Lyddata kan lastes ned på PC eller USB-penn og analyseres med en egen SoundEar®3-software.

Riktig headset kan også hjelpe 
Jabra har også en rekke headset som stenger ute lyd fra omgivelsene og gjør det lettere å konsentrere seg. Avansert lydteknologi sørger for at man kan ha lavere stemme når man snakker i telefonen. Vi kan anbefale Evolve-serien som er spesielt utviklet for åpne landskap.

Ønsker dere en støyanalyse av kontorlandskapet? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!  

 Finn ditt bedriftssenter